16 Νοε 2012

Εύκαμπτες οθόνες αφής ετοιμάζει η Samsung

Ψάχνοντας τρόπους να αποκτήσει ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η Samsung ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τις πρώτες συσκευές με εύκαμπτες οθόνες αφής.





Ο νοτιοκορεάτικος τεχνολογικός γίγαντας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ήδη έχει ξεκινήσει την έρευνα για την κατασκευή εύκαμπτων οθονών για smartphones. Αυτές θα κατασκευάζονται από πλαστικό, γεγονός που θα μπορούσε να κάνει τις μελλοντικές συσκευές και τις οθόνες τους σχεδόν άθραυστες.
Μάλιστα η Samsung δεν είναι η μοναδική εταιρεία που σχεδιάζει ευέλικτες οθόνες, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η πρώτη που βρίσκεται πια στο τελικό στάδιο της ανάπτυξής τους και σύντομα ελπίζει να είναι η πρώτη που θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της νέας αυτής τεχνολογίας.
Οι πλαστικές αυτές οθόνες θα χρησιμοποιούν panel τεχνολογίας OLED, επειδή είναι αρκετά λεπτά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτές. Χρησιμοποιώντας επίσης πλαστικό αντί για γυαλί, η Samsung θα μπορούσε να δημιουργήσει πιο ελαφριές συσκευές, αλλά με αρκετά πιο ανθεκτικές οθόνες.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα μπορούμε να «λυγίζουμε» τις συσκευές στη μέση, απλά πως θα μπορούν να αντέξουν την πίεση και την κακομεταχείριση πολύ περισσότερο από τις σημερινές, γυάλινες οθόνες.
Η Samsung δήλωσε ακόμα στην εφημερίδα πως ήδη κάποιοι καταναλωτές δοκιμάζουν τις οθόνες αυτές, ενώ σύμφωνα με ανώνυμες πηγές της WSJ, η εταιρεία σκοπεύει να περάσει στη μαζική παραγωγή τους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Πηγή: techit.gr